Waarom een website?

Website laten maken

Laat ik niet beginnen met de vraag of een website voor je bedrijf echt nodig is maar gelijk uitleggen waarom een website onmisbaar is voor jouw onderneming, groot of klein. Want ook al levert niet elke website direct iets op, indirect kan het een grote impact hebben. Ik zal voor het gemak een aantal voordelen opsommen.

Professionaliteit

Als ik bij mezelf te rade ga en ik wil zaken met iemand doen dan is een van de eerste dingen waar ik naar kijk zijn of haar website. Natuurlijk of er überhaupt eentje is maar ook zeer zeker naar de uitstraling van de website. Als iemand zichzelf en zijn bedrijf serieus neemt dan heb je tijd en moeite gestoken in je website en je hebt erin geïnvesteerd. Een slecht onderhouden of gebrek aan een website kan voor mij een absolute dealbreaker zijn.

professionele website meme

(Free) Exposure

Met een website ben je zichtbaar op het wereldwijde web. En als je je zaakjes goed voor elkaar hebt dan is dit in heel veel gevallen kosteloos. Als je website namelijk goed vindbaar is op (hoofdzakelijk) Google door middel van de juiste SEO (Search Engine Optimization) dan hoef je niet apart nog te adverteren om zichtbaar te zijn. Daarnaast geef je anderen ook de mogelijkheid om je website te delen, bv. wanneer je een opdracht voor ze hebt gedaan en ze jou hier graag de credits voor willen geven.

Informatievoorziening

Misschien heb je een product of dienst waar klanten vaak dezelfde vragen over hebben. Met een website kun je zorgen dat je deze informatie al klaar hebt staan door een pagina met veelgestelde vragen toe te voegen en hier zelf in de communicatie met de klant naar te refereren. Dit kan je veel tijd (en frustratie) besparen. De veelgebruikte term hiervoor is FAQ (Frequently Asked Questions).

Trots

Los van de functies van een website voor exposure, een professionele uitstraling en als informatiebron is het ook een mooi uithangbord voor datgeen waar jij zo hard voor werkt en als het goed is trots op bent. Het is toch fijn dat andere mensen kunnen zien dat je mooie dingen doet, dat je ergens voor staat of dat je prachtige dingen bouwt zoals JK Timmerwerken, waarvoor ik de website en huisstijl mocht ontwerpen.

Laat het zien aan de wereld!

Bekijk mijn andere artikelen

website timmerman echtenerbrug

JK Timmerwerken

Eerlijk gezegd ben ik altijd een beetje allergisch voor logo’s waar heel erg duidelijk wordt gemaakt wat de diensten zijn van het betreffende bedrijf. En

Lees verder »

Deel dit artikel

LET'S MEET

Ik nodig je graag uit een kopje koffie te komen drinken en de mogelijkheden te bespreken.