JK Timmerwerken

website timmerman echtenerbrug

Eerlijk gezegd ben ik altijd een beetje allergisch voor logo’s waar heel erg duidelijk wordt gemaakt wat de diensten zijn van het betreffende bedrijf. En fotograaf met een cameralogo, een kapper met een schaar of een bouwbedrijf met een huisje of een hamer. Ik zal niet zeggen dat het altijd slecht is, maar vaak wel.

Mijn uitgangspunt bij JK Allround Timmerwerken was dus ook om die clichés te voorkomen. En omdat Jan zo allround is was het gelukkig ook niet met een dakje of een hamer te vangen.

logo timmerman

Een aantal eerste grove schetsen dan maar om uit te zoeken op welk idee we gaan voortborduren. Toch nog een beetje iets met een huis maar ook voldoende voorbeelden zonder. In samenspel met Jan weer wat nieuwe schetsen gemaakt en iets verder uitgewerkt.

Logo ideas inspiration

Hier zie je dat het al meer vorm begint te krijgen. Het lettertype is hier al zoals het uiteindelijke logo en de strakke vorm begint hier ook naar voren te komen. Jan ziet alleen het grote zwarte vlak nog niet zo zitten met het idee dat dit logo later groot op een witte bus komt te staan. Goed punt natuurlijk dus gaan we ook hier weer mee aan de slag.

Na nog een aantal keren heen en weer appen krijg ik een enthousiast appje: Dit wordt hem!

Lekker veel wit, strakke letters en JK kan ook op zichzelf staan zonder dat over Allround Timmerwerken bij hoeft te staan. En dat kwam weer ten goede toen ik ook de website mocht ontwerpen.

Website timmerman

De website volgt eigenlijk de lijn van het logo. Veel wit met duidelijke tekst en het gebruik van rood en zwart.

Hopelijk vond je het leuk om te zien hoe een ogenschijnlijk eenvoudig logo tot stand komt en dat het dus niet altijd zomaar een logo is maar iets is waar duidelijk naar is toegewerkt en over is nagedacht.

Op zoek naar een timmerman of benieuwd naar de website: JK Timmerwerken

Bekijk mijn andere artikelen

Deel dit artikel

LET'S MEET

Ik nodig je graag uit een kopje koffie te komen drinken en de mogelijkheden te bespreken.